• 2022. augusztus 8.

Újra E-bike pályázat

2021. március 1. ,

Március 1-től újra lehet pályázni elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző kiírása eddig több mint 2200 e-bicikli vásárlását segítette. A támogatás célja, – a környezet védelme mellett- a munkavállalók autóhasználatának csökkentése, a kerékpáros közlekedés ösztönzése és az egészségvédelem. Az 1 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiírás negyedik szakaszában március elseje és ötödike között lehet benyújtani a pályázatokat. Az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal, vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezők nyújthatnak be. A támogatás maximális mértéke a pedálszenzoros rásegítéseű kerékpárok esetében 90 ezer forint, a nyomatékszenzoros biciklik esetében pedig 150 ezer forint. Részletek az elektromobilitas.hu oldalon olvashatók.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).