• 2022. augusztus 16.

Sikeres volt a korábbi két veszprémi katonai alakulat, a Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint a nagy múltú 54. Veszprém Radarezred állományának összevonásából életre hívott új dandár első fél éve, erről számolt be az egység parancsnoka a Veszprém TV stúdiójában.

Berec Zoltán dandártábornok elmondta a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretében előkészületben van egy új modern háromdimenziós radarrendszer hadrendbe állítása. A veszprémi katonák az Európa Kulturális Fővárosa Program lebonyolításában is részt kívánnak venni – hangsúlyozta az egység parancsnoka.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).