• 2022. augusztus 14.

Farsangi fánk

2021. február 11. , ,

A farsangi időszak napjainkban is legismertebb és legkedveltebb étele a farsangi fánk.

A háziasszonyok leginkább a hagyományos szalagos fánkot készítik, a farsangi édességnek azonban számos fajtája ismert. A cukrászok szerint a jó fánkhoz elengedhetetlen a minőségi alapanyag, a megfelelő sütési hőmérséklet, de legalább ennyire fontos, hogy a ledagasztott tésztát bő 40 percet pihentessük. A többi között ez a titka annak, hogy a finomság szép, szalagos legyen a sütést követően.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).