• 2022. augusztus 16.

Egyetemek modellváltása

Rejtett hatalmi ambíciókról és pénzügyi érdekekről van szó a napjainkban zajló egyetemi modellváltások során

– ezt mondta szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. A Pannon Egyetemről szólva hozzátette: ennek ellenére nem lehet más a cél, mint az intézmény regionális pozíciójának erősítése. Gertsmár Ferenc önkormányzati képviselő szerint továbbra is biztosítani kell a térség fiataljai számára a magas színvonalú képzést, majd segíteni a munkához szükséges körülmények megteremtését. Ehhez az önkormányzatnak még szorosabban együtt kell működnie az egyetemmel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).