• 2022. augusztus 12.

Kiírják a pályázatot

Veszprém polgármestere a rendkívüli jogrend értelmében kapott felhatalmazása alapján január végén úgy döntött, az önkormányzat pályázatot ír ki a helyi közösségi közlekedés ellátására.

A pályázati felhívás szerint a nyertes pályázóval tíz évre szóló, 2022. január elsejétől 2031. december 31-ig tartó szerződést köt majd a város. Porga Gyula szerint az Európa Kulturális Fővárosa címhez méltó közösségi közlekedést kell teremteni helyben, az önkormányzat ezt várja a tender nyertesétől.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).