• 2022. augusztus 14.

Jubileumi év

Éppen húsz éve lett hivatásos bábszínház a Kabóca Bábszínház.

Az addig stúdió keretek között dolgozó bábos műhely 2001-től működik a jelenlegi formában. A jubileumra egy különleges kiállítást állítottak össze, mely a legjobb előadásokból válogat. Bár a nyitásról semmit nem tudni, márciusban elkezdenek egy új darabot próbálni, folytatják a Mesefutár programot és újdonságként kirakatokban, ablakokban is játszanak majd. Megvan a Kabóciádé új időpontja is: a fesztivál július legvégén várja majd a családokat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).