• 2022. május 25.

Vakcinák érkeztek

2021. február 2. , ,

Csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A vakcinákat szállító járművek minden megyébe elindultak, Veszprémbe már kedden déltájban megérkezett az oltóanyag a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára. A vakcinákat a járási népegészségügyi osztályok veszik át és az oltóanyagot az influenzavakcinákkal egyező módon kapják meg a háziorvosok.
György István államtitkár közölte: vasárnap 10 800 Moderna-vakcina érkezett 18 ezer helyett, emiatt csak 1080 praxis fog kapni 1-1 ampullát. Egy ampulla 10 ember, tehát ez a mennyiség több mint 10 ezer ember beoltását teszi lehetővé országszerte. A háziorvosokat arra kérték, hogy értesítsék azt a praxishoz tartozó 10 embert a legidősebbek közül, aki megkaphatja az oltást. György István hangsúlyozta azt is: érkezik hamarosan újabb Moderna-szállítmány, amelyet azoknak a praxisoknak tudnak biztosítani, amelyeknek a mostani elosztásban nem jut. Az idősektől azt kérte, hogy nyugodjanak meg azok, akiket most nem kerestek, mindenkire sor fog kerülni. A vakcina mennyiségétől függően haladnak előre az oltásban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com