• 2022. augusztus 16.

Iskolában, biztonságban

A kéthetes téli szünetet követően hétfőn ismét beültek a diákok az iskolapadba a veszprémi általános iskolákban is.

Az intézményekben fertőtlenítő nagytakarítást végeztek, de a gyermekek és a tanárok biztonsága érdekében továbbra is érvényben vannak az intézkedési tervben megfogalmazott szabályok: az iskolákba belépve továbbra is kötelező a kézfertőtlenítés és egyes közösségi terekben a maszk viselése. Így van ez a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában is, ahol hőkapu is méri naponta a beérkezők testhőmérsékletét. A félévi bizonyítványokra sem kell már sokat várni, hiszen 3 hét múlva, január 23-án zárul a 2020/21-es tanév első fele.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).