• 2022. augusztus 16.

Önkéntes Mentőszervezetek

Két quaddal és védőeszközökkel, ruházattal gyarapodtak megyei önkéntes mentőszervezetek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évek óta nagy figyelmet fordít arra, hogy ne csak a tűzoltóságok, hanem a mentőszervezetek is megfelelő felszereléssel végezzék munkájukat. Pályázatok segítségével lehet támogatáshoz jutni, az idei évben is több Veszprém megyei közösség kapott támogatást önkéntesen végzett tevékenységéhez összesen több, mint hétmillió forint értékben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).