• 2022. augusztus 9.

Angyalok és Pásztorok – Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

2020. december 24.

Advent idején Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adott közös koncertet a veszprémi érseki palotában.

A Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes és az angyali hangú barokk szoprán különböző tájegységek adventi és karácsonyi dalait énekelte, de a koncerten karácsonyi népszokásokat is felelevenítettek, egy István-napi regölés is elhangzott Zalából. A járványos helyzet miatt a hangversenynek nem lehetett közönsége, a koncertet a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közvetítette internetes felületein. Támogatásukkal pillanthatunk bele most mi is a műsorba, mely a koncertszervező cég honlapjáról továbbra is teljes hosszában elérhető és ingyenesen megtekinthető.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).