• 2022. augusztus 16.

Tűzvédelem karácsonykor

2020. december 23. , ,
Tűzvédelem karácsonykor

Az év végi ünnepek idején a katasztrófavédelem adatai alapján a duplájára nő hazánkban a lakástüzek száma.

A kiváltó okok között pedig előkelő helyet foglal el a figyelmetlenség. A szakemberek éppen ezrét arra kérnek mindenkit, hogy ne hagyják őrizetlenül az adventi koszorú vagy a karácsonyfa gyertyáit, fokozottan ügyeljenek az elektromos berendezésekre, és ha megtörtént a baj csak a kis tüzek oltását kezdjék meg egyedül.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).