• 2022. augusztus 12.

“Napfényes Karácsonyt” terveznek

"Napfényes Karácsonyt" terveznek

A járványos helyzet miatt idén elmarad a nagymúltú veszprémi karácsonyi koncert is.

A negyven éves hagyományt azonban Veszprém Város Vegyeskara nem szeretné megszakítani, ezért úgy döntöttek, hogy koncertprogramjukat új időpontban, jövő nyáron előadják a Hangvillában – jelentette be a kórustársaság karnagya. A „Napfényes Karácsony” keretében Beethoven és Poulenc művei hangzanak majd el, olyan darabokat válogattak, melyek nem köthetők közvetlenül az ünnephez. Idén karácsonykor a vegyeskar két korábbi hangversenyét a Veszprém Televízióban lehet megnézni.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).