• 2022. augusztus 9.

Illegális lerakókat számolnak fel

Illegális lerakókat számolnak fel

Illegális hulladéklerakók felszámolását kezdte meg illetékességi területén a Verga Zrt.

A mentesítést a többi között a „Tisztítsuk meg Magyarországot” program keretében végzik és a munkálatokra mintegy 20 millió forintot költ az erdészeti társaság. A Verga Zrt. az általa kezelt mintegy 50 ezer hektáros területen 8500 köbméter hulladékot mért fel. A térség országgyűlési képviselője szerint az illegális hulladéklerakás hatalmas problémát jelent hazánkban, pedig szűkebb és tágabb környezetünkért is felelősek vagyunk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).