• 2022. augusztus 9.
Avarkori sírok

A hetedik század második feléből, a közép-avarkorból származó leletek kerültek elő Veszprém határából.

A 8-as számú főútvonal jelenleg is zajló átépítésekor, a Budapest úti csomópont földmunkái során egy eddig ismeretlen temetkezési hely egy részét fedezték fel. Összesen hét sírban fegyvereket, csonteszközöket és gyöngyöket is találtak. A leletegyüttest földlabdával együtt elszállították az ásatási területről, a szakemberek már a Laczkó Dezső Múzeum Török Ignác utcai épületében restaurálják a tárgyakat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).