• 2022. augusztus 9.

Endrődi jubileum

2020. november 9. ,
Endrődi jubileum

Száz esztendővel ezelőtt, 1920. november 7-én hunyt el Endrődi Sándor költő. Ebből az alkalomból egykori veszprémi szülőházánál rá emlékeztek a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozatának tagjai.

Sebő József középiskolai tanár, a megyei tagozat elnöke úgy fogalmazott: Endrődi a maga korában népszerű volt, mára viszont elfeledték a verseit, nekünk veszprémieknek viszont kötelességünk megőrizni az emlékét.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).