• 2022. augusztus 9.

Komposztálás otthon

2020. november 5. ,
Komposztálás otthon

Egy átlagos magyar ember évente több mint 60 kg élelmiszerhulladékot “termel”. Ennek legalább a felét újra lehetne hasznosítani, például komposztálással. Egyre többen próbálkoznak saját kertjükben a konyhai hulladék egy részének és a kerti zöldhulladéknak az újra hasznosításával, a komposztálás azonban csak akkor lesz sikeres, ha bizonyos szabályokat betartunk. Fontos például, hogy szervetlen anyagok, állati maradványok ne kerüljenek a növényi eredetű hulladék közé, de azzal is számolni kell, hogy a tűlevelűek és egyéb örökzöldek sokkal lassabban bomlanak le a többi növénynél.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).