• 2022. augusztus 9.

Endrődi emlékműsor

2020. november 5. , ,
Endrődi emlékműsor

Arany János után és Ady Endre előtt élt, kortársai körében nagy népszerűségnek örvendett, ma viszont kevéssé ismerjük a verseit, nem szerepel az irodalmi kánonban Endrődi Sándor. A költő 170 éve Veszprémben született, és 100 esztendeje Budapesten hunyt el. A kettős jubileum alkalmából az idei esztendő Endrődi Emlékév. A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad új műsort állított össze, melyben a költő szerelmes versei, hazafias és kuruc költeményei is elhangzottak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).