• 2022. augusztus 9.

Csend Napok

Csend Napok

Csendséta, csendkóstoló, erdőfürdő, koncert, irodalmi est – november közepéig tartanak az idei Csend Napok programjai. A Művészetek Háza és az ITTMOST Egyesület közös rendezvénye immár tizenegyedik alkalommal hívja fel a figyelmet az elcsendesedésre, a belső béke megtalálásának fontosságára. Több irodalmi program is várja az érdeklődőket az idei Csend Napokon, Kiss T. István Vincent Van Gogh életének utolsó periódusát elevenítette fel egy monodráma formájában, és most nyílt ki először a Botár szelence is, a baráti beszélgetésen a tavaly elhunyt veszprémi költőre emlékeztek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).