• 2022. augusztus 9.

Üvegséta

2020. november 2. ,
Üvegséta

A Hősök kapuja, a Megyeháza és a Károly templom üvegablakainak a történetével is megismerkedhettek azok, akik részt vettek a Laczkó Dezső Múzeum üvegsétáján.

Tevesz Mária művészettörténész kalauzolta a belvárosban az érdeklődőket. Elhangzott többi között, hogy Veszprémben már a XIX. századból is alig vannak ilyen jellegű üvegemlékek, a most látható üvegablakok többsége új, modern, a Hősök kapuja díszablakai például a 2000-es évek elején készültek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).