• 2022. augusztus 9.

Ősz az arborétumban

2020. november 2. ,
Ősz az arborétumban

Az idei évtől télen is nyitva tart a zirci arborétum. Bár ezekben a napokban még igazi őszi hangulat, piros, sárga, barna és zöld színben pompázó növények várják a látogatókat, – az üzemeltetők már készülnek a hidegebb hónapokra.

A legfontosabb feladat ilyenkor az elöregedett fák karbantartása, a ritkítás, az ifjítás és a lombkoronák visszanyesése. A park érdekessége a kacurafa, amely lombhullatás előtt vanília, fahéj és karamell illatot áraszt, ezért kalácsfának is nevezik.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).