• 2022. augusztus 9.

Egyházi közösségi pályázatok

2020. november 2. ,
Egyházi közösségi pályázatok

November 30-ig lehet pályázni a jövő évi egyházi, közösségi célú programok szervezésére, jelentette be Soltész Miklós Várpalotán, a Károli Gáspár- díj átadó ünnepségén.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: a közösségek 200 és 500 ezer forint közötti összegre pályázhatnak. Az elnyert pénz táborok, lelki programok és olyan rendezvények szervezésére fordítható, amelyek az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkóztató tevékenységet támogatják.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).