• 2022. augusztus 9.

Látni és látszani!

2020. október 30. ,
Látni és látszani!

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet a rendőrség „Látni és látszani! akciója, az országos kampány október közepétől december elejéig tart. Az őszi-téli időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítsék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra. Az ősz beköszöntével kevesebb a napos órák száma, hamarabb sötétedik, ilyenkor pedig fontos a látás, de ugyanennyire a jó láthatóság is, nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok, kerékpárosok számára is. A „Látni és látszani” kampány épp erre fókuszál. Vendégünk volt Adamovics László alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).