• 2022. augusztus 9.

20 éves a Katolikus Krónika

20 éves a Katolikus Krónika

Idén 20 éves a Veszprém Televízió havonta jelentkező egyházi műsora.

A Katolikus Krónika jubileumi, 250. adása épp ezekben a napokban készül el, amelyet október 31-én, szombaton 19 óra 30 perctől láthatnak majd nézőink. Egyházi műsorunk ünnepi kiadásában Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsekkel és Udvardy György metropolita érsekkel beszélget az adás szerkesztője, a felvételt kedden délután rögzítették kollégáink a várbéli püspöki palotában. A jubileumi adás alkalmából a Veszprémi Érsekség Boldog Gizella emlékérmet adományozott Jankovits Gyulának, a Katolikus Krónika szerkesztő-műsorvezetőjének, aki áldozatos munkájával a Veszprémi Főegyházmegye jóhírének erősbítéséhez, üzeneteinek hiteles továbbításához járult hozzá. Az éremhez tartozó oklevelet a két érsek kézjegyével is ellátta. Katolikus Krónika című műsorunk minden hónap utolsó szombatján jelentkezik és számol be a nézőknek a főegyházmegye életéről. A közel félórás adásokban a veszprémi érsek rendszeresen elemzi az épp időszerű katolikus egyházi eseményeket. A Katolikus Krónika a siket és nagyothalló nézőink számára is elérhető, hiszen tartalmát minden alkalommal jeltolmács közvetíti.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).