• 2022. augusztus 9.

Fényfestéssel köszöntöttek

Fényfestéssel köszöntöttek

Fénybe és színekbe borult vasárnap este Balatonalmádi belvárosa.

Napnyugta után öt épületet világítottak meg fényfestéssel, köztük a művelődési központot, a vasútállomást, a postát és a volt Tulipán szálló épületét. Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az akciót, melynek egyik célja, hogy az utószezonban is kínáljanak valamilyen látványosságot a településre érkezőknek. A fényfestéssel ezúttal a helyben élő Veszeli Lajos képzőművészt is köszöntötték 75. születésnapján, a falakon az ő képei jelentek meg. Almádiban azt tervezik, hogy jövőre megismétlik az akciót.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).