• 2022. augusztus 9.

A forradalom Veszprémben

2020. október 23. ,
A forradalom Veszprémben

Az országos történésekkel párhuzamosan zajlottak a forradalmi események Veszprémben, erre hívta fel a figyelmet Sebő József szociológus, középiskolai tanár.

A Brusznyai Árpád életét feldolgozó kötet szerzője elmondta: október 23-án a megyeszékhelyen is nagygyűlést szervezett az egyetemi polgárság, tömegtüntetés is volt, és a forradalmi tanács is megkezdte működését. A forradalom napjaiban nem történtek atrocitások a városban, jogszerűen működött a közigazgatás, ennek ellenére Brusznyai Árpádot előbb életfogytiglanra, majd halálra ítélték a szabadságharc leverését követően.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).