• 2022. augusztus 12.

Fejlesztési kormánybiztos

2020. október 19.
Fejlesztési kormánybiztos

A magyar kormány a közelmúltban négy fejlesztési régióra osztotta az országot.

A területek gazdasági fejlesztését kormánybiztosok felügyelik majd. Feladatuk lesz a többi között, hogy figyelemmel kísérjék a 3-6 megyéből álló zónát érintő európai uniós és nemzeti forrásból megvalósuló fejlesztési tervek előkészítését és végrehajtását, tájékozódjanak a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, és véleményezzék a fejlesztési terveket. Észak – nyugat Magyarország fejlesztéséért a jövőben dr. Navracsics Tibor lesz a felelős, aki az új feladata mellett továbbra is felügyeli az Európa Kulturális Fővárosa Program végrehajtását is. Új feladatiról kérdezzük majd a kormánybiztost. 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).