• 2022. augusztus 9.

Weiner Leo-emlékdíj

2020. szeptember 18. ,
Weiner Leo-emlékdíj

Weiner Leo zeneszerző születésének 120. évfordulója alkalmából, 2005 -ben adták át először a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kuratóriuma által alapított Weiner Leó-emlékdíjat.

Ezt évről-évre azok a kiváló zeneművészek és tanárok kaphatják, akik Weiner Leó szellemében fejtették ki sok éven át, odaadó, eredményes művészi és tanári munkásságukat. Idén a kuratórium a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetőjének, Kováts Péternek ítélte oda a rangos elismerést.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).