• 2022. augusztus 14.

Ősz a Folly Arborétumban

2020. szeptember 18. ,
Ősz a Folly Arborétumban

Öt világrész, közel ötszáz féle fenyőfajta, ciprusok, cédrusok, árnyas ligetek várják a kirándulni és pihenni vágyókat Magyarország legkülönlegesebb arborétumában, a teraszos kialakítású Folly Arborétumban.

Az élő fenyőmúzeumból csodálatos panoráma nyílik a Balatonra és a Badacsony-hegyre. A gyerekeket mini kalandpark és tanösvény is várja. Az arborétum szomszédságában borászat és étterem is működik, ahol kóstolni lehet a helyi különlegességeket is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).