• 2022. augusztus 16.

Keménykalap és krumpliorr

Keménykalap és krumpliorr

Egy ifjúsági előadás, a Keménykalap és krumpliorr nyitja vasárnap a Veszprémi Petőfi Színház új évadát.

A színpadi adaptáció kicsit más, mint a könyv vagy a regényből készült film, de a jól ismert szereplők, a gyerekek, Bagaméri, a fagylaltárus vagy Lópici Gáspár, az utca hírmondója feltűnnek benne. Az összefogásról és a barátságról is szóló színdarabbal a színház a közelmúltban elhunyt író, költő, Csukás István előtt tiszteleg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).