• 2022. augusztus 9.

Második hullám

2020. szeptember 15. ,
Második hullám

A pandémiás helyzet második hullámában a fertőzöttek száma naponta változik.

A virológusok azonban nem a napi fertőzöttségi esetszámokat követik, hanem a 3-5 napos átlagokat, amiből jobban lehet következtetni a vírus terjedésének mértékére. Erről beszélt televíziónknak a napokban Rusvai Miklos virológus professzor. A szennyvíz vizsgálatok nagyon hatékonyak, ezekből egy hétre előre lehet következtetni az adott terület vírus fertőzöttségére, mivel a vírus ürülés a szervezetből nagyon sok esetben megelőzi a betegség tüneteit. A szakemberek szerint, ha betartjuk az alapvető szabályokat, elkerülhető lesz a nagyobb tragédia.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).