• 2022. augusztus 12.

“Testvérünk minden magyar”

2020. augusztus 31. , ,
"Testvérünk minden magyar"

A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából kopjafát állítottak szombaton Vilonyán a helyi református templom kertjében.

A kopjafa egyúttal emléket állít annak is, hogy Vilonya, Királyszentistván és a szlovákiai Nyitracsehi negyed évszázada kötöttek testvértelepülési megállapodást. Az avatási ünnepségen a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter úgy fogalmazott: hiába vannak ellenzői ennek a közös magyarságtudatnak, hiába próbálják egyesek lerombolni a nemzeti értékeket, az országban kopjafákat állítanak az emberek, amely büszkén hirdeti, hogy testvérünk minden magyar, bárhol is éljen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).