• 2022. augusztus 16.
Magyarok Kenyere

Idén is nagy sikerrel zajlott a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös búzagyűjtő akciója. A Magyarok Kenyere Program keretében Veszprém megyében eddig több mint 16 tonna gabonát adtak össze a gazdák. Adományaikból 4 megyebeli karitatív szervezet is részesül, akik a felajánlott búzából őrölt lisztet rászoruló családok között osztják majd szét. A Magyarok Kenyere Programhoz idén országszerte több mint hatezer gazda csatlakozott. Bár a hagyományos búza összeöntés a járványügyi védekezés miatt elmaradt, Veszprém megyében augusztus 31-ig még várják a búzafelajánlásokat a két megyebeli gyűjtőponton.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).