• 2022. augusztus 16.

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Szerda este megkezdődtek a Veszprémi Utcazene Fesztivál programjai. A megyeszékhelyen a megszokott tucatnyi színpad helyett a kormányrendelet előírásait betartva a belvárosban csak négy helyszínen lépnek a közönség elé a zenészek. A szervezők a járványügyi védekezésre való tekintettel kifejezetten ügyelnek a vendégek egészségére, fertőtlenítőket helyeztek ki mindenütt és távolságtartásra is kérik a látogatókat. A nemzetközi mezőnyt lemondták a szervezők, a húsz magyar előadó szerdától szombatig váltja egymást az Óváros téren és környezetében felállított színpadokon. A koncertek minden nap 18 órakor kezdődnek. Kísérő rendezvényként az utcai büfékocsik kínálnak ételeket és italokat a vendégeknek. A fődíjról ezúttal csak a szakmai zsűri tagjai – egy fesztiválszervező, egy zenész, egy producer és egy előadóművész – döntenek szombaton estig.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).