• 2022. augusztus 16.

Püspökség a középkorban

Püspökség a középkorban

8. alkalommal rendezett egyháztörténeti konferenciát a Veszprémi Érsekség Egyháztörténeti Bizottsága, a Hittudományi Főiskola és a Veszprémi Főegyházmegyei Levéltár. A veszprémi püspökség a középkorban- ezúttal ezt a témakört helyezték fókuszba a szervezők. A konferencián elhangzott kutatási anyagot és eredményeket egy év múlva írásos formában is kiadják majd, egy kötetbe fűzve azokat.
A program megnyitóján az érseki helynök úgy fogalmazott: ez a rendezvénysorozat segít saját helyzetünket, identitásunkat jobban megismerni, megtalálni és segít tudatosítani, milyen örökség az, aminek birtokában vagyunk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).