• 2022. augusztus 16.

Auer Fesztivál

2020. augusztus 20.
Auer Fesztivál

Négy napon keresztül a neves hegedűművész, karmester és zenepedagógus, Auer Lipót előtt tisztelegtek Veszprémben a róla elnevezett fesztivállal. Három helyszínen hat komolyzenei koncert várta a közönséget. Fellépett a Szent Efrém Férfikar, a Janoska zenekar, az Auer Trió, a Mendelssohn Kamarazenekarral közösen adott koncertet Miklósa Erika énekművész, de a programsorozat talán legjobban várt hangversenye az volt, ahol Vadim Gluzman hegedűművész játszott Auer egykori, több mint háromszáz éves hangszerén.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).