• 2022. augusztus 11.

Táncoló jelzőlámpa

2020. augusztus 19. , ,
Táncoló jelzőlámpa

Táncoló jelzőlámpát fejlesztett a Pannon Egyetem Mérnöki és Műszaki Informatikai Kara a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitánysággal együttműködve.

A különleges jelzőlámpa a gyalogátkelőhelyeknél szórakoztatja a várakozókat, oly módon, hogy a piros lámpán látható figura életre kel és utánozza a gyalogos mozdulatait. A kezdeményezés korábban más európai nagyvárosokban, például Lisszabonban is nagy sikert aratott és ami még ennél is fontosabb, jelentős mértékben csökkentette a balesetek számát.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).