• 2022. augusztus 11.

Elkezdődött az operettfesztivál

2020. augusztus 19. ,
Elkezdődött az operettfesztivál

Elkezdődött az operettfesztivál. Holnap estig Rátonyi Róbertre emlékezik a Veszprémi Petőfi Színház.

A műfaj koronázatlan királya életének utolsó éveiben négy előadást is rendezett Veszprémben, két esztendővel ezelőtt a színház ezért indította útjára a fesztivált. A teátrum előcsarnokában Rátonyi relikviák, plakátok, fotók, levelezések láthatók, az épület előtti téren pedig operett dallamok, nótaösszeállítások, folklórműsorok szórakoztatják a közönséget. Az idei programot is úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon magának megfelelőt, külön figyeltek a gyerekekre, akiket mesékkel, bohócműsorral várnak. Az idei fesztivál különlegessége, hogy országos társulattal állítják színpadra a Marica grófnő című című operettet, és az érdeklődők a következő évad operett-előadásaiból is ízelítőt kapnak. A rendezvény díszvendége Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai-díjas Érdemes művész, aki a régi Thália színházban húsz éven keresztül volt Rátonyi öltözőtársa, barátság is fűzte az operettszínészhez, és számos darabban játszottak együtt. Gálvölgyi a megnyitón azt mondta, abban, hogy 52 éve van a színészi pályán Rátonyinak meghatározó szerepe volt. A veszprémi operettfesztiválon nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, korlátozzák a nézőszámot, az ingyenes programokra is regisztrálni kell előzetesen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).