• 2022. augusztus 12.

Véget ért az Auer fesztivál

2020. augusztus 17. ,
Véget ért az Auer fesztivál

A világhírű hegedűművészre, karmesterre és zenepedagógusra emlékeztek az elmúlt napokban Veszprémben az Auer Fesztivállal.

Négy nap alatt hat komolyzenei koncert várta a zenebarátokat. Megszólalt az a hegedű, mely egykor Auer tulajdona volt, fellépett a Szent Efrém Férfikar és két fiatal zenésztehetség is koncertet adott. Az idei programsorozatot Miklósa Erika és a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye zárta, melyből a nagy érdeklődés miatt kettőt kellett tartani.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).