• 2022. augusztus 9.

Itt van Európa

2020. augusztus 14. , ,
Itt van Európa

A kultúra az a nyelv, amellyel a közösség tagjai egymással és a külvilággal szót érthetnek

– hangzott el a Lehet Más a Politika pénteki sajtótájékoztatóján, amely az „Itt van Európa” címet kapta, utalva arra, hogy 2023-ban Veszprém ad otthont az Európa Kulturális Fővárosa nagyszabású rendezvény sorozatnak. Ungár Péter országgyűlési és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy a megyeszékhely és régiós szövetségesei reprezentálják kultúránkat a kontinensen élőknek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).