• 2022. augusztus 16.

Elszaporodtak a vaddisznók

2020. augusztus 5. ,
Elszaporodtak a vaddisznók

Ismét problémát okoz a nagyvadak elszaporodása a Balaton-felvidék településein.

Elsősorban a vaddisznók okoznak több területen napi szintű gondot a térségben. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a tulajdonosok szedjék össze a hullott gyümölcsöt, a hulladékot gyűjtsék zárható edényekben és ha megjelenik a telkükön egy anyaállat a malacaival, akkor soha ne szorítsák sarokba a vadakat. A legjobb megoldást az jelentheti, ha értesítik a területileg illetékes vadásztársaságot.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).