• 2022. augusztus 12.

EKF: indulnak a programok

2020. június 22. ,
EKF: indulnak a programok

Filmek, könnyű- és komolyzene, kortárs tánc, irodalom – számos program lesz idén nyáron és ősszel a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával.

Navracsics Tibor kormánybiztos elmondta, részint már jól bevált, sikeres rendezvényekről van szó, de vannak új kezdeményezések is. Szeretnék meghonosítani a térségben a filmet, mint művészeti ágat, ezért szeptember elején filmpikniket szerveznek. Emellett támogatják a Veszprémi Utcazene Fesztivált, a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, a Káli-medencében a Kőfesztet, de az Auer Fesztivált és A Tánc Fesztiválját is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).