• 2022. augusztus 16.

Újabb alapítványi segítség

Újabb alapítványi segítség

Újabb közel egy tonnányi adománnyal indult útnak csütörtökön a „Mert Segíteni Jó Alapítvány”.

Ezúttal közel ötezer darab camembert sajtot hoztak veszprémi intézmények dolgozóinak. A Petőfi Színház 300 darab sajtot kapott, a jótékonysági felajánlást a teátrum igazgatóhelyettese vette át. Kellerné Egresi Zsuzsanna a színház nevében a sajtból 200 darabot a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet számára ajánlott fel. Ezen felül az alapítványi adományból jutott a helyi családsegítőnek, a fogyatékosotthonoknak, a gyulafirátóti óvodának, Máltai Szeretetszolgálatnak és a VKSZ Zrt.-nek is. A több ezer sajtnak nemcsak helyben örülhettek, kaptak a szállítmányból a térség települései is, így a többi között Márkó, Bánd, Tótvázsony, Alsóörs és Balatonfűzfő. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Bakai László elmondta: a napokban jótékonysági adománygyűjtést indítanak, ennek keretében pénzadományokat várnak, amelyből egy 6 millió forint értékű lélegeztetőgépet szeretnének majd vásárolni. A „Mert Segíteni Jó Alapítvány” néhány hete önkéntest véradást is szervezett Veszprémben, valamint közel egy tonna tartós élelmiszerrel támogatta a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményt, valamint Veszprémi Kistérség Szociális Intézményében és a szociális ellátásban dolgozókat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).