• 2022. január 18.

Veszprémben is szigorításra van szükség

2020. április 10. ,
Veszprémben is szigorításra van szükség

Tisztelt Veszprémiek!

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytattam az érintett hatósági szervezetekkel, ezért úgy döntöttem, Veszprémben is szigorításra van szükség.

Így 2020. április 10. 12:00-tól április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem, hogy

  • a húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyiárut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és  az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva
  • közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő
  • tilos a tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket
  • kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színházkertben
  • dohányboltban – az ott foglalkoztatottak kivételével – tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni.
  • dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges.

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban!  A szabályok megszegése büntetést von maga után!

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést!

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől!

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében.

Veszprém, 2020. április 10.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com