• 2022. augusztus 9.

E-autók az önkormányzatnak

2020. március 5. ,
E-autók az önkormányzatnak

Bemutatták az Óváros téren azt a két 100%-ban elektromos meghajtású személygépkocsit, melyet pályázati támogatással vásárolt a veszprémi önkormányzat.

Az egyik járművet a polgármesteri hivatal, a másikat pedig a 2023 Zrt. munkatársai használhatják mostantól. Amennyiben népszerűvé válnak az elektromos járművek a városban, akkor szükség lesz az infrastruktúra megerősítésére, bővíteni kell a töltőhálózatot is – hangsúlyozta a helyszínen tartott tájékoztatón a polgármester. Hozzátette: Veszprém elkötelezett abban is, hogy e-buszok is minél nagyobb arányban jelenjenek meg a város útjain, majd a helyi tömegközlekedésben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).