• 2022. augusztus 16.

Valamennyien áldozatok vagyunk

2020. február 26. , ,
Valamennyien áldozatok vagyunk

A rendszerváltás után harminc évvel sem ismerjük pontosan az áldozatok számát, s hogy kit, miért ítéltek el.

Családok százai érintettek ma is a kommunista diktatúrában, akiktől elvették a múlt megismerésének lehetőségét is. Amennyiben így nézzük, valamennyien a kommunizmus áldozatai vagyunk – mondta a Fidelitas elnöke Veszprémben, a Brusznyai szobornál, a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Közép-Kelet Európában elsőként Magyarország döntött úgy, hogy emléket állít a diktatúra áldozatainak. Február 25-e 2000 óta a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).