• 2022. augusztus 16.

Adóváltozások

2020. január 3. ,
Adóváltozások

Január elsejétől megszűnt az Egyszerűsített Vállalkozói Adó, az EVA, egy százalékkal csökken a kisvállalati adó, vagyis a KIVA, a korábbi 18 helyett 5 % -ra csökken a kereskedelmi szálláshely – szolgáltatások után fizetendő áfa mértéke. Számos adózással kapcsolatos változást hozott az újév. Nyolc -nyolc százalékkal nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum mértéke, és teljes személyi jövedelemadó – mentességet kaptak a négy vagy annál több gyermeket nevelő édesanyák.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).