• 2022. augusztus 12.

Védelmi felkészítés

2019. december 3. ,
Védelmi felkészítés

A migráció okozta biztonsági kihívásokról, a közbiztonságról és tömegkezelésről, a katasztrófavédelmi, katonai és védelmi igazgatási rendszerek működéséről is szó esett a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság által szervezett honvédelmi igazgatási felkészítésen, melyen megyebeli polgármesterek, települési közbiztonsági referensek vettek részt. A településvezetők védelmi felkészítését a honvédelmi és a katasztrófavédelmi törvény írja elő és szabályozza. A haza védelme minden állampolgárnak feladata-hangsúlyozta köszöntőjében a Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Takács Szabolcs kormánymegbízott szerint településeink biztonságát akkor garantálhatjuk, ha időt és pénzt szánunk a felkészítésre is, hiszen baj esetén erős, határozott irányítást várnak el adott település polgárai. A Honvédelmi igazgatási felkészítéshez gyakorlati képzés is kapcsolódott az idei évben, amely 97%-os eredményességgel zárult a megyében.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).