• 2022. augusztus 16.

70 éves az egyetem

2019. november 28. , ,
70 éves az egyetem

Ünnepi szenátusi üléssel, egyetemtörténeti kiállítással, régi diákok előadásaival fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Pannon Egyetem. A veszprémi székhelyű intézményben jelenleg hat képzési helyen 6000 hallgató tanul. 

Bár hazai és nemzetközi egyetemi rangsorokban is előkelő helyen áll az intézmény, továbbra is családias légkör és a hagyományok tisztelete jellemzi – mondta ünnepi beszédében az egyetem rektora. Az ünnepségen köszöntöttek két intézményalapítót is, Nemecz Ernő akadémikus és Straub Gyuláné Bodonyi Judit nyugalmazott könyvtárigazgató is jubileumi oklevelet vehetett át.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).