• 2022. augusztus 9.

Indul a Mendelssohn – bérlet

Indul a Mendelssohn - bérlet

A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar idei bérletsorozatában is kiváló előadóművészeket és a zeneirodalom remek darabjait hallhatja majd a zenekedvelő közönség a Hangvillában.

Ebben a szezonban a Mendelssohn bérlet egy helyi zenetörténeti eseményt, egy veszprémi ősbemutatót is kínál a koncertlátogatóknak. A bérletes estek szólistái között ott lesz a Kossuth-díjas Baráti Kristóf, de hallhatjuk majd a zenekar élén a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművészt és a nagyszerű karrier előtt álló Junior Prima-díjas Devich Gergely játékát is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).