• 2022. augusztus 9.

EDWARD – nap

2019. szeptember 26. , ,
EDWARD - nap

Odafigyeléssel, empátiával, az alapvető szabályok betartásával a közlekedési balesetek nagy része elkerülhető lenne – erre hívja fel a figyelmet minden évben, szeptember 26-án az EDWARD-nap. 

Az EDWARD egy angol mozaikszó, magyar jelentése: Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. A program célja, hogy egyetlen ember se veszítse életét közlekedési balesetben. Az EDWARD – naphoz kapcsolódva csütörtökön a Deák iskolában közlekedésbiztonsági foglalkozásokat tartott a Veszprémi Rendőrkapitányság, a város több pontján pedig járőrök segítették a gyalogosközlekedést.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).